vlinder

Toegankelijkheid

Onze insteek voor het starten van “In de Vlinderkes” was een accommodatie te beginnen welke in eerste instantie gezellig, comfortabel en vriendelijk moest zijn.
Tevens wilden we de accommodatie ook aan kunnen bieden aan mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Als u graag wilt weten of “In de Vlinderkes” geschikt is voor uw bewonersvakantie of uw groep, dan hebben wij maar een advies. Bel of mail ons en kom vervolgens zelf een keertje vrijblijvend kijken. De groepen die u voorgingen waren in ieder geval aangenaam verrast en hebben zich prima vermaakt. U kunt ook een kijkje nemen in het “Gastenboek“. Daar staan de berichten die door eerdere zorggroepen achter zijn gelaten.

Hopelijk helpt onderstaande informatie over de toegankelijkheid en voorzieningen u om een juist beeld van de mogelijkheden te krijgen.

De accommodaties zijn geheel voorzien van 90cm brede deuren en geheel drempelloos (m.u.v. de buitendeuren natuurlijk waar een kleine drempel noodzakelijk is).
De buitendeuren zijn tevens ook vluchtdeuren. Daarom zijn deze deuren voorzien van een slot, waarmee je de deur wel af kunt sluiten (voor mensen van buiten), maar waarbij men van binnen altijd naar buiten kan. Dit geldt ook voor de slaapkamers van accommodatie Koninginnepage.

Alle ruimten zijn voorzien van tegelvloeren, waarbij de tegels in de badkamers extra stroef zijn om valpartijen te voorkomen. De centrale gang is 130cm breed.

Speciaal voor minder validen zijn er in beide accommodaties 2 tweepersoonskamers (dus 4 in totaal) met elk een eigen badkamer welke extra breed (150 cm.) is. Deze badkamers zijn voorzien van in hoogte te verstellen toiletbeugels (aan een zijde van het toilet), vrij te plaatsen handgrepen en eventuele douchekrukken (2 stuks) zijn aanwezig. De badkamers zijn niet ruim genoeg voor een douchebrancard.


De bedden zijn los van elkaar te plaatsen zodat ook op de slaapkamer voldoende “rolruimte” ontstaat. De bedden zijn voorzien van een matrasbeschermer en een molton (en uiteraard een dekbed en kussen).

Incontinentie.

Soms maken we mee dat na het vertrek van een zorggroep er een incontinentie geur aanwezig is.

Hopelijk kunt u zich voorstellen dat dit voor de volgende gasten zeer vervelend is.

Vandaar de volgende regels (die overigens voorheen ook al bestonden):

  • Gebruikt incontinentiemateriaal zoals luiers, absoluut niet langer in de accommodatie laten dan strikt noodzakelijk is.
  • U kunt het direct buiten in de grijze container weggooien.
  • Het gebruik van alleen een zeiltje, onderlegger of luier in bed is niet toereikend!
  • U bent verplicht een vloeistof- en geurdichte matrasbeschermer over de molton te gebruiken.
  • Heeft u deze niet bij, dan kunt u die bij ons kopen voor € 2,= per stuk.
  • Mocht er een “ongelukje” gebeuren, het bedlinnen en eventuele kleding z.s.m. (in een zak) naar ons brengen. Zodat we dit direct uit kunnen wassen en u het s ’avonds weer schoon en droog terug heeft. Als dit incidenteel is, doen we dit zelfs gratis. Komt het vaker voor, dan zullen we kosten (€ 7,= per trommel voor wassen inclusief drogen) in rekening brengen.
  • De hoofdkussens die in de accommodatie aanwezig zijn, mogen niet gebruikt worden voor ondersteuning van cliënten in bed en/of op ander meubilair.

Bedlinnen:

  • Indien u bedlinnen van ons heeft gehuurd, dit bij vertrek afhalen en op bed achterlaten.
  • Indien u zelf bedlinnen mee heeft gebracht, let op dat u geen moltons e.d. van ons per ongeluk mee neemt.
  • Bij een combinatie van ons bedlinnen en zelf meegebrachte spullen zeker goed opletten!

Voor een plattegrond van de accommodaties kunt u bij de foto’s van de betreffende acomodatie kijken. Bij de plattegrond staat eerst de ‘normale’ situatie, en bij de volgende foto hoe de bedden op een andere wijze neer zijn gezet. Daardoor ontstaat er meer (rol) ruimte. Dit is mogelijk bij beide aangepaste slaapkamers.

Gezien de ruimte in de woon/zitkamers is het niet mogelijk om met meer dan 4 rolstoelers per accommodatie te verblijven. Bij groepen met meerdere rolstoelers zullen wij indien gewenst enkele gewone stoelen uit de woonkamer verwijderen. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor de rolstoelers.

De keukens zijn voorzien van alle benodigdheden zoals voldoende bestek, borden, glazen en kookgerei. Verder is er o.a. een gasoven, combimagnetron en vaatwasser. Het zijn echter “werk keukens” en zijn niet specifiek aangepast voor minder validen.

Het gehele buitenterrein is rolstoeltoegankelijk. De paden, terrassen en oprit zijn verhard en extra breed.

Eventuele extra’s zoals bijvoorbeeld een hoog/laagbed, tillift en soortgelijke benodigdheden zijn (door u zelf) te regelen via bijvoorbeeld Thuiszorg. Onder “Omgeving en aktiviteiten” staat een speciale categorie voor zorggroepen. Daar staan websites en adressen waar u hierover meer informatie aantreft. Gelieve hierbij wel dusdanig de afspraken te maken dat deze enkele uren voor uw aankomst (in ieder geval later dan 11:00 uur) geleverd worden, en dat op de dag van vertrek deze weer tussen 08:00 en 11:30 uur opgehaald worden. Dit om geen overlast te veroorzaken voor de groep die u voor is gegaan, of de groep die na u komt.

Hoog/laagbedden worden in de betreffende slaapkamer door de verhurende organisatie opgebouwd. Het is dus nodig om vooraf een kamerindeling te maken zodat u weet wie in welke kamer slaapt. Om de bedden in de juiste kamer op te kunnen bouwen, is het natuurlijk noodzakelijk dat ook wij van die indeling op de hoogte zijn. Anders staan de bedden wellicht in de verkeerde slaapkamer of zelfs in de verkeerde accommodatie ! onderaan deze pagina kunt u formulieren (PDF) downloaden om een kamerindeling te maken en aan te geven op welke slaapkamers u de hoog/laagbedden geplaatst wilt hebben. Op verzoek kunnen we u deze ook per e-mail sturen.

Overigens zijn de boxspringbedden standaard 55 cm. hoog.

Wij hebben geen medische opleiding en kunnen geen speciale zorg bieden. Ook hier dient u dus zelf, indien nodig, voor te zorgen.

Bij “Omgeving en aktiviteiten” hebben wij verder veel websites staan waar u meer informatie over allerlei zaken aantreft. Daar waar wij zeker van weten dat er maatregelen getroffen zijn t.b.v. minder validen, hebben wij dit aangegeven middels een rolstoelsymbool. Indien er geen symbool staat, kan het toch zo zijn dat er gedacht is aan de minder validen, maar dat dit (nog) niet bij ons bekend is.

Download PDF formulier hoog/laagbedden Atalanta

Download PDF formulier hoog/laagbedden Koninginnepage